Hrvatska nogometna liga

Rasprava o svim sportovima. Nogomet, rukomet, košarka, tenis, skijanje, odbojka, vaterpolo...

Hrvatska nogometna liga

Postby piwotman » 02 Aug 2008, 14:39

Zapocelo je 18. izdanje, najdraze nam, 1. HNL :)
Sustav natjecanja je kao i prosle godine tj. 12 klubova trokružno.

Klubovi koji nastupaju ove sezone:
1. NK “CIBALIA“ Vinkovci
2. NK “RIJEKA“ Rijeka
3. NK “CROATIA SESVETE“ Sesvete - novi prvoligaš
4. NK “SLAVEN BELUPO“ Koprivnica
5. NK “DINAMO“ Zagreb
6. NK “ŠIBENIK“ Šibenik
7. NK “HAJDUK“ Split
8. NK “VARTEKS“ Varaždin
9. NK “INTER-ZAPREŠIC “ Zaprešic
10. NK “ZADAR “ Zadar
11. NK “OSIJEK“ Osijek
12. NK “ZAGREB“ Zagreb

Mislim da o prvaku ne treba raspravljati. Dinamo je apsolutni favorit za osvajanje prvenstva.
Hajduk se svake godine pojacava i nabrijava pa nakon 10 kola zaostaju 15 bodova...
Rijeka je nepoznanica. U Maksimiru su odigrali čvrsto i organizirano. Neznam što im predvidjeti...
Slaven, Osijek, Varteks i Zagreb bi se trebali boriti za što bolju poziciju na sredini ljestvice.
Inter, Šibenik, Croatia S. i Zadar ce se boriti za ostanak u ligi.

To je moje predviđanje...

Sljedece kolo:
RIJEKA – ZAGREB
HAJDUK – VARTEKS
SL.BELUPO – ZADAR
OSIJEK – CIBALIA
ŠIBENIK – CROATIA SESV.
DINAMO – INTER-ZAPREŠIĆ
Dok te truju sile zla znaj da čuvat ću te ja i slični meni!
Odjebi Mamiću. Dosta je bilo!

The O.F.A.H. Firm!
piwotman
gold member

Re: HNL 2008/09

Postby Dorsy » 02 Aug 2008, 15:18

Ako nekome treba ona cijela tablica kad ko s kim igra,evo skinite je ovdje,a napisani su rezultati tekme koja je bila prošlu nedjelju ;)

http://rapidshare.com/files/134320107/N ... _.xls.html
Dorsy
bronze member

Postby piwotman » 03 Aug 2008, 21:14

Rezultati 2. kola

Hajduk - Varteks 1:1
Slaven Belupo - Zadar 2:1
Osijek - Cibalia 2:0
Šibenik - Croatia Sesvete 0:1
Dinamo - Inter Zaprešić 3:1
Rijeka - Zagreb 0:1

1 Dinamo 6
2 Osijek 4
3 Croatia Sesvete 4
4 Hajduk 4
5 Slaven Belupo 4
6 Varteks 4
7 Šibenik 3
8 Zagreb 3
9 Cibalia 1
10 Zadar 0
11 Inter Zaprešić 0
12 Rijeka 0

Vec nakon drugog kola u prednosti smo 2 boda. Nakon 10 kola ocekujem barem 15 bodova prednosti :lol:
Jedini rezultat koji me je iznenadio je Rijeka - Zagreb...
Dok te truju sile zla znaj da čuvat ću te ja i slični meni!
Odjebi Mamiću. Dosta je bilo!

The O.F.A.H. Firm!
piwotman
gold member

Postby Did'dy » 03 Aug 2008, 21:16

Mislim da će Hajduk kada im se potpuno oporave Skoko i Andrić biti respektabilna momčad.
Životni vrhunac nije biti najbolji, jer to mogu biti samo rijetki. Pravi vrhunac je izvući maksimum iz onoga čime raspolažeš!
Did'dy
gold member

Postby DG87 » 03 Aug 2008, 21:28

Did'dy wrote:Mislim da će Hajduk kada im se potpuno oporave Skoko i Andrić biti respektabilna momčad.

Do onda smo mi vec na +XX ;)
Samo dinamo!
DG87
silver member

Postby oKRamxII » 03 Aug 2008, 21:30

Vidi se da će Varteks biti dobar i mina za mnoge momčadi... Osobno se njega najviše i pribojavam jer su nam i usto i "crna mačka" u prvenstvu...
oKRamxII
gold member

Postby tuks » 03 Aug 2008, 22:35

Kaj se tiče Hajduka...
Ako će se ić po igračima procjenjivat njihova momačd onda ne znam otkud im toliki optimizam...
Jertec je bio rezerva u Dinamu i Rijeci,Buljat nije standardno igrao dvije godine,Rosso i kad je bio na svome vrhuncu je bio prosječan igrač,Skoko ne znam kakav je jer nisam imao uvid u njegove igre,Strinić se tek treba dokazat...
Subašića ne smatram pretjerano kvalitetnim,ali je vjerojatno bolji od Tomića i Balića...
Ibričić bi trebao biti pojačanje i zasad to opravdava...

Otišao im je Cernat koji je bolji od Jerteca i vjerojatno Ibričića,Rukavina i Verpakovskis kakvi god da jesu bolji su od Bušića i Bartolovića...isto vrijedi za Sablića i Pandžu...

Tak da ja baš i ne vidim da su oni nešto jači nego prošle sezone...
Makar treba priznat da imaju momčad s potencijalom i koja bi mogla bit dobra ako ostane na okupu uz pokoje pojačanje...
Izbacili su iz kluba Šošine igrače,a sve koje su doveli su vezali višegodišnjim ugovorima...
To im je plus...

Na kraju...više puta su izjavljivali kako će njihovo najjače pojačanje bit kad Modrić ode iz Dinama pa vjerujem da tu vide svoju šansu... :)
Zagrebačkim ulicama cesta mog života teče...

Više Dinamov navijač nego BBB...
tuks
tuks wannabe

Postby banderas » 03 Aug 2008, 22:43

Tuks, ne slažem se uopće :D
Ibričić je dosta bolji igrač od Cernata, Andrić je odličan zadnji vezni, a Skoko poprilično dobar. No, sjebale su ih opet ozljede, ovaj put nisu doveli ozlijeđene nego su se ozlijedili poslije.
Ono u čemu se još više ne slažem je to što ti vidiš potencijal u Hajduku, ja nimalo, ipak su oni vrlo stara momčad, Kalinić će relativno brzo otići, a od mladih potencijalnih je tu jedino Tičinović koji još niti nije prvotimac, a niti neće biti kad se Andrić i Skoko oporave.
banderas
Moderator

Postby tuks » 03 Aug 2008, 23:00

Ne znam po kojem kriteriju je Ibričić puno bolji od Cernata...
Neću se upuštat u usporedbe njih dvojice jer je još prerano,ali ću te samo podsjetiti da si upravo ti prošle sezone u više navrata iskazivao oduševljenje Cernatom...
Šteta kaj nema starih postova pa da te qoute-am... ;)
Andrić je bio tu i prošle sezone pa ga nisam spomenuo...
On je borben igrač,ima odličan udarac,ali predaja lopte mu je problematična...
Gotovo jednako problematična kao i njegova sklonost ozlijeđivanju...

Priču sa potencijalom sam ogradio opaskom "ako ostanu na okupu"...
A ako ostanu na okupu onda su Subašić,Strinić,Pandža,Maloča,Jertec,Ibričić,Gabrić,Tičinović i Kalinić sve igrači koji još dosta mogu napredovat...
A osim Kalinića vjerujem da ih se sve može zadržat još minimalno dvije godine...
Nabrojanima možeš pridodat Andrića,Buljata i još par igrača koji su solidni...
Nisu mladi,ali nisu ni stari...neki bi rekli u najboljim igračkim godinama... :D

tuks
tuks wannabe

Postby banderas » 03 Aug 2008, 23:19

Jesam, ali to ne znači da ove godine Ibričić ne igra još bolje nego Cernat prošle. Više sudjeluje u igri, a udarac i slobodnjak ima jednak kao i Cernat, osim što je dešnjak.
No, napad i obrana Hajduku je komatozna. Kalinić je totalno van forme, beka nemaju niti na jednoj strani, Maloča je totalno neuigran sa Živkovićem. Veza im je jaka (kad su zdravi).
banderas
Moderator

Postby tuks » 03 Aug 2008, 23:26

Da,Ibričić je zasad odličan,ali na kraju se mrtvi broje...
Ne kažem da će past,ali ne treba ga sad dizat u nebesa nakon 3-4 dobro odigrane tekme...

A za ovo ostalo smo se kolko vidim više manje složili...Hajduk bi mogao bit ok ekipa kad se uigraju i poslože do kraja,ali i dalje je sve u rukama Dinama...
Ako nećemo previše kiksat minimalno 10 bodova na kraju će biti fore...

tuks
tuks wannabe

Postby DG87 » 03 Aug 2008, 23:27

banderas wrote:No, napad i obrana Hajduku je komatozna. Kalinić je totalno van forme, beka nemaju niti na jednoj strani, Maloča je totalno neuigran sa Živkovićem. Veza im je jaka (kad su zdravi).

Vjerojatno im dolazi Vejic pa ce si obranu donekle sredit... a napad im je gori nego da im Bole i Veldin Karic igraju. Benko ih je odbio pa sad kao dovode neke Afrikance na probu.
Samo dinamo!
DG87
silver member

Postby banderas » 03 Aug 2008, 23:37

Pa kad su Benku dali ugovor da plaću ima po broju nastupa. Nisu normalni :D
Takav ugovor ima smisla ako je igrač ozlijeđen kao recimo Tudor što je imao, pa da ga ne plaćaš bezveze, ali dati zdravom igraču ugovor da je plaćen po broju nastupa, kao da on sam odlučuje koliko će nastupati, nema veze s mozgom.

Hajduk će po mom mišljenju ove sezone glatko izboriti drugu poziciju, ali će miljama zaostajati za Dinamom. Sezona će biti najdosadnija u povijesti HNLa, jer neće postojati borba niti za prvaka, niti za drugo mjesto, a vjerojatno niti za opstanak zbog proširenja lige.
banderas
Moderator

Postby tuks » 03 Aug 2008, 23:41

Banderas vidiš da se ti i ja možemo složit...
Samo kaj ti imaš potrebu meni uvijek kontrirat... :P

P.S. Čuo sam da se Bošnjak vraća...

tuks
tuks wannabe

Postby DG87 » 03 Aug 2008, 23:45

tuks wrote:P.S. Čuo sam da se Bošnjak vraća...

Ivan Bošnjak? U Dinamo? To bi bilo i više nego odlično!
Samo dinamo!
DG87
silver member

Postby LuxAngelus » 03 Aug 2008, 23:46

Bošnjak?
misliš na Ivana Bošnjaka...gdje i kako?

il sam ja sad reko biser jer sam krivo skužio?

ali ajd, bez uvrede...čuo sam i za priče da je ananas naš, leko naš i svašta :lol:
Banana republica
LuxAngelus
tuks wannabe

Postby banderas » 03 Aug 2008, 23:49

Tukse, nemoj se ni šaliti s takvim izjavama.
banderas
Moderator

Postby tuks » 03 Aug 2008, 23:50

Isprike...
To je mala interna između mene i Banderasa,a koju će skužit i svi stari forumaši...
Uostalom,vidite njegovu reakciju... :mrgreen:

Mogu modovi zbrisat zadnjih par postova ak smeta...

tuks
tuks wannabe

Postby 19prema86 » 04 Aug 2008, 00:01

Bošnjak je uvijek dobrodošao
19prema86
bronze member

Postby Borna » 04 Aug 2008, 06:56

banderas wrote:Pa kad su Benku dali ugovor da plaću ima po broju nastupa. Nisu normalni :D

Ja sam vec par puta rekao da takve ugovore treba podijelit svim igracima u nasoj ligi, pa da vidis nogometa. recimo neka osnovna placa koja bi bila 30-50% onog sto imaju sad i sve ostalo po ucinku, mislim da bi se broj nemotiviranih jako brzo smanjio
...i kako smo prokleto nisko drzali blanje. to je bio stav, to je bila izjava. mi protiv njih, mi sasvim sami protiv svih...
Borna
Site Admin

Postby tuks » 04 Aug 2008, 11:49

Borna wrote:
banderas wrote:Pa kad su Benku dali ugovor da plaću ima po broju nastupa. Nisu normalni :D

Ja sam vec par puta rekao da takve ugovore treba podijelit svim igracima u nasoj ligi, pa da vidis nogometa. recimo neka osnovna placa koja bi bila 30-50% onog sto imaju sad i sve ostalo po ucinku, mislim da bi se broj nemotiviranih jako brzo smanjio

Ali bi se isto tko broj nezadovoljnih jako brzo povećao...svi koji ne bi bili u prvom planu bi htjeli otić pošto ne igraju,a samim time ne dobivaju ni lovu...
A u klubu uvijek moraš imat "vojnike" kluba koji znaju da nisu u prvom planu,ali su spremni sjedit na klupi i uskočit kad treba...nešto kao Šimić u Milanu... :roll:
Takav način plaćanja mora bit izoliran slučaj...kao ovaj Tudorov koji je takav ugovor imao zbog ozljede ili internacionalni primjer Vierija koji je u Atalanti ak se ne varam prije par godina dobivao 200.000€ po golu...

tuks
tuks wannabe

Postby Borna » 04 Aug 2008, 12:07

tuks wrote:
Borna wrote:

Ali bi se isto tko broj nezadovoljnih jako brzo povećao...svi koji ne bi bili u prvom planu bi htjeli otić pošto ne igraju,a samim time ne dobivaju ni lovu...
A u klubu uvijek moraš imat "vojnike" kluba koji znaju da nisu u prvom planu,ali su spremni sjedit na klupi i uskočit kad treba...nešto kao Šimić u Milanu... :roll:
Takav način plaćanja mora bit izoliran slučaj...kao ovaj Tudorov koji je takav ugovor imao zbog ozljede ili internacionalni primjer Vierija koji je u Atalanti ak se ne varam prije par godina dobivao 200.000€ po golu...

da, al kud ces otic iz dinama ako ne igras? u hajduk? slaven belupo? to je specificnost nase lige, gdje bi se morao boriti na svakom treningu da dobijes mjesto u sastavu, jer ti inace nema puno pomoci. s druge strane, napisao sam u originalu da 50% place dobivaju ovako i onako, sto u dinamu uopce nije malo
...i kako smo prokleto nisko drzali blanje. to je bio stav, to je bila izjava. mi protiv njih, mi sasvim sami protiv svih...
Borna
Site Admin

Postby Did'dy » 04 Aug 2008, 12:22

pynko wrote:Očekivao sam da će Hajduk ispustiti bar 2 boda i to se dogodilo.Imaju dva gostovanja i već bi nakon 4 kola mogli značajno zaostati,a to je ono što bi bilo poželjno zbog toga što će još 2 mjeseca naše misli biti usmjerene ka Europi.

Hajduk u sljedećih 6 kola igra sa Zagrebom, Rijekom, Slavenom, Osijekom, Šibenikom i Dinamo

... tu bi trebalo biti dosta prosutih bodova s njihove strane ...
Životni vrhunac nije biti najbolji, jer to mogu biti samo rijetki. Pravi vrhunac je izvući maksimum iz onoga čime raspolažeš!
Did'dy
gold member

Postby Dexxa » 04 Aug 2008, 13:18

Ove godine će hajduk biti prvak......a razloge će biti sasvim jasan nakon prvog derbija....

I samo bi iskoristio priliku i iskazao svoje oduševljenje proširenjem lige....prokleti debili.....
Dexxa
gold member

Postby DG87 » 04 Aug 2008, 13:24

Dexxa wrote:I samo bi iskoristio priliku i iskazao svoje oduševljenje proširenjem lige....prokleti debili.....

Ma kakvo proširenje, nema govora o tome. Da bi se liga proširila prvih 4 + 1 (dalke 5 :mrgreen: ) klubova iz druge lige bi trebali dobiti prvoligašku licencu. Ako uzmemo u obzir činjenicu da se druge godine neće moći koristiti zamjenski stadioni, sasvim je jasno da proširenja neće biti. Zapravo upitno je i ovih 12 klubova koje sad imamo (Sesvete, Šibenik i Zadar i već sada opasno vise).
Samo dinamo!
DG87
silver member

Postby Dexxa » 04 Aug 2008, 13:31

DG87 wrote:
Dexxa wrote:I samo bi iskoristio priliku i iskazao svoje oduševljenje proširenjem lige....prokleti debili.....

Ma kakvo proširenje, nema govora o tome. Da bi se liga proširila prvih 4 + 1 (dalke 5 :mrgreen: ) klubova iz druge lige bi trebali dobiti prvoligašku licencu. Ako uzmemo u obzir činjenicu da se druge godine neće moći koristiti zamjenski stadioni, sasvim je jasno da proširenja neće biti. Zapravo upitno je i ovih 12 klubova koje sad imamo (Sesvete, Šibenik i Zadar i već sada opasno vise).

Ne može se zabraniti korištenje zamjenskih stadiona.....jer to je stvar kluba gdje će igrati utakmice....i btw...budi bez brige....ima nekoliko drugoligaša koji ispunjavaju kriterij stadiona za 1.hnl....
Dexxa
gold member

Postby DG87 » 04 Aug 2008, 13:35

Dexxa wrote:
DG87 wrote:
Dexxa wrote:Ne može se zabraniti korištenje zamjenskih stadiona.....jer to je stvar kluba gdje će igrati utakmice....i btw...budi bez brige....ima nekoliko drugoligaša koji ispunjavaju kriterij stadiona za 1.hnl....
Ne moze se zabraniti zamjenski stadion, ali se moze zabraniti domacinstvo u drugim gradovima! UEFA upravo to i potice a to je i jedan od uvjete za dobivanje licence druge godine. Sto se tice drugoligaskih stadiona, osim Medjimurja i Istre koji obnavljaju odnosno grade svoje stadione ne vidim koji bi to stadion mogao ispuniti uvjete a da istovremeno klub ima ambicije za prvu ligu (Suhopolje to nema).
Samo dinamo!
DG87
silver member

Postby Did'dy » 04 Aug 2008, 14:05

Koliko sam ja shvatio u prvu ligu će moći i desetoplasirani klub 2. lige, ako ispunjava uvjete, a ovi ispred njega ne. :?
Did'dy
gold member

Postby Casualac » 04 Aug 2008, 14:53

mamiću znaj, svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj
Casualac
bronze member

Re: Hrvatska nogometna liga

Postby Lemmy » 04 Aug 2008, 16:46

Kaj je s onim da će se tekme igrat u 15:30? Zakaj su sve navečer?
DANKE KOCH !

Clint Eastwood is God.
Lemmy
silver member

Next

Return to Sport